През 1962 г. Дейвид Огилви е определен от списание “Time като “най-търсеният

...
През 1962 г. Дейвид Огилви е определен от списание “Time като “най-търсеният
Коментари Харесай

Рекламата може и да убеди човек да купи некачествена стока, но само веднъж: 15 цитата от Дейвид Огливи

През 1962 г. Дейвид Огилви е избран от списание “Time ” като “най-търсеният вълшебник в рекламната промишленост “. Това не е инцидентно. През годините като рекламист и текстописец той създава едни от най-успешните и емблематични акции в света, в това число тези на именитите ризи Hathaway Shirt, както и на Schwepps, Rolls Royce и други

В идващите редове ще ви представим някои от неговите най-остроумни цитати, свързани с рекламния бизнес.

„ Ако в миналото си имал шанс да създадеш същински добра рекламна акция, скоро по-късно някой към този момент я е откраднал. Това е дразнещо, само че не се тревожи: никой в никакъв случай не е построил марка посредством подражаване рекламата на различен. ”

„ Рекламата може и да убеди човек да купи некачествена стока, само че единствено един път. ”

„ Уважавам хората, които работят яко; които гонят дилемите. Не ми харесват пасажерите, които единствено тежат в лодката. “

„ Колкото по-усърдно се работи, от толкоз по-малко чиновници се нуждаем и ще получаваме повече облага. Колкото по-голяма облага изкарваме, толкоз повече пари ще има за всички ни. ”

„ Уважавам хората с първокачествен разум, тъй като без тях няма да успееш. ”

" Все пак, в случай че не можем да популяризираме себе си, каква е вярата, че можем да популяризираме каквото и да било друго ”.

„ Дълбоко почитам и шефовете, които издигат своите подчинени, тъй като това е единственият метод за израстването им в кариерната стълбица. Не одобрявам да назначавам външни лица на значими постове и очаквам с неспокойствие деня, когато няма да е нужно. ”

„ Колкото по-висока е цената, толкоз по-желана става стоката в очите на потребителя. ”

„ Хората в рекламата, които подценяват проучванията, са рискови – също като генералите, които подценяват разкодирането на вражеските сигнали. ”

„ Уважавам хората, които наемат такива подчинени, които са задоволително положителни, че да могат да ги заменят. ”

„ Презирам подлизурковците, които се подмазват на началниците си. Защото нормално това са хората, които тормозят своите подчинени. ”

„ Рекламата е средство за битка с бедността на човешките стремежи. ”

„ Никога не пускайте реклама, която не бихте желали вашето семейство да види. ”

„ Кажете истината, само че направете истината невероятна. ”

„ Искам да бъда запомнен като текстописец, който е имал огромни хрумвания. Около това се върти бизнесът с рекламата – огромните хрумвания. ”
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР